No waste

Wij hebben net zoveel liefde voor de natuur als voor de natuurproducten waarmee we werken. En dus proberen wij het milieu zo min mogelijk te belasten. Zo wordt ons snijafval als veevoer en compost verwerkt. Food for food noemen we dat. Daarnaast doen we aan recycling. Wij scheiden al ons hout, blik, plastic en karton voor hergebruik. Hiermee zijn we hard op weg een circulaire onderneming te worden. Dit sluit mooi aan bij het doel van Nederland om in 2050 een volledig circulaire economie te zijn.

Food for Food

Tijdens ons productieproces ontkomen we niet aan snijafval. We verwerken dit op verschillende manieren. Procesafval dat op de grond valt en niet meer gegeten mag worden, gaat naar de biovergister. Het overige snijafval gaat naar de biologische varkensboer. Hij gebruikt het voor het bijvoeren van zijn varkens, die vrij rondlopen in de bossen van Appelscha. Dit levert smaakvoller en lekkerder vlees op. Dit vlees wordt aangeboden door De Woeste Grond.

Eigen bronwater

Onze groente wassen we met water uit eigen bron. Dit bronwater komt uit de oude Drentse zandgronden. Het is zuiver en schoon en voldoet aan de eisen. Dit laten wij regelmatig testen in een extern laboratorium.